Sudomino prekė ar paslauga?

Siekiant užtikrinti tinkamą oro temperatūrą ir drėgmės lygį patalpose, visuomeninės ir komercinės paskirties objektuose, dirbtuvėse, gamybos įmonėse, sandėliuose, privačiuose ir viešuose sektoriuose montuojami oro vėsintuvai. Aukštais efektyvumo rodikliais pasižyminti technika nereikalauja didelio energijos kiekio ir sudėtingų montavimo darbų. Vis dėlto, neatlikus reguliarios profilaktinės patikros arba įvykus nenumatytoms situacijoms, galima susidurti su gedimais. Tam nutikus, verta prisiminti techninį vėsintuvo aptarnavimą.

Kas yra techninis vėsintuvų aptarnavimas?

Reguliarus priežiūros procesas yra pagrindinis techninio vėsintuvų aptarnavimo elementas. Tai apima įvairių komponentų, tokių kaip kompresoriai, ventiliatoriai, termostatai, kondensatoriai ir filtrai, periodinį tikrinimą ir priežiūrą.

Kodėl reiktų šią procedūrą atlikti reguliariai?

Pagrindinis reguliarios techninės apžiūros tikslas – užtikrinti, kad įrangos komponentai veiktų tinkamai, įrenginys būtų apsaugotas nuo galimų mechaninių pažeidimų, ypač žiemos metu, kad bet kokie galimi gedimai būtų nustatyti ir ištaisyti laiku. Tai gali padėti ne tik laiku išvengti didesnių gedimų, bet ir sutaupyti pinigų, kol gedimas dar nėra toks rimtas.

Kokie padariniai gresia laiku neatlikus techninės patikros?

Reguliariai nevykdant vėsintuvų techninio aptarnavimo, galima susidurti su daugeliu problemų: vėsintuvas ir jo filtrai biologiškai užteršiami, sumažėja įrenginio efektyvumas, padidėja gedimų rizika bei sumažėja įrenginio tarnavimo laikas. Ilgainiui galimas ir energijos sąnaudų padidėjimas, netikslus arba netinkamas temperatūros reguliavimas bei jos palaikymas patalpoje.

Laiku pakeistas vėsintuvų filtras – svarbus aspektas

Reikėtų turėti omenyje, kad be reguliarios techninės įrenginio patikros, reikia laiku pakeisti ir vėsintuvų filtrus. Vadinasi, reikėtų stebėti filtro susidėvėjimo būklę, o dar geriau – jei jis keičiamas ne rečiau nei kartą per 3 metus.

Techninis vėsintuvo aptarnavimo procesas

Pirmiausia, turėtumėte žinoti, kad darbų sąmata derinama dar prieš atliekant aptarnavimo darbus. Techninio aptarnavimo metu rasti defektai yra sutvarkomi prieš tai darbus suderinus su užsakovu.

  • Vėsintuvo valymo darbai – įrenginio vidaus išvalymas/plovimas, celiuliozinių filtrų praplovimas, priešfiltrių praplovimas, apkloto nuėmimas/uždėjimas.
  • Vėsintuvo elektronikos komponentų būklės įvertinimo darbai, vėsintuvo paleidimas (visų elektronikos komponentų patikra/testavimas, darbo efektyvumo įvertinimas, filtrų užterštumo būklės įvertinimas).

 

Kaip dažnai turi būti vykdomas reguliarus techninis vėsintuvų aptarnavimas?

Specialistai pataria tai atlikti du kartus per metus: pirmą kartą – ruošiantis vėsinimo sezonui (pavasarį), antrąkart – paruošiant vėsintuvus žiemos sezonui („konservavimui“).

Ar techninis vėsintuvų aptarnavimas atliekamas visoje Lietuvoje?

Mūsų specialistų komanda aptarnauti Jūsų įrenginį gali bet kurioje Lietuvos vietoje.

Dėl techninio vėsintuvų aptarnavimo paslaugų kreipkitės į mūsų specialistus kontaktais: servisas@rubisolis.lt arba tel. nr. +370 604 10 798.

Vėsintuvų aptarnavimo įkainius galite rasti čia.